FELJTON.rs
05.08.2021.
Odličan recept za one koji se zdravo hrane ili su na dijeti . Jednostavna i brza priprema učiniće da još više zavolite ovaj kolač. A čokoladni fil koji curi je još jedna pozitivna karakteristika ove poslastice
2 velike banane
1 kašika meda
1 kašika jogurta
1 puna kašika kakaa
1 šolja kokosa
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
2 jaja
Za preliv:
100 g tamne čokolade
čaša mleka
Veličina kalupa: 20 x 20
Priprema:
U blenderu najpre sameljite banane. zatim dodajte sve ostale sastojke osim jaja i dobro izblendajte. Jaja umutite u posebnoj činiji pa im dodajte prethodnu smesu. Mešajte špatulom. Pleh podmažite pa izlijte smesu. pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Za preliv otopite čokoladu pa joj postepeno dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedine. Gotov kolač izvaditi iz rerne, izbosti čačkalicom svuda pa preliti prelivom. Ostavite tako bar 15 minuta dok kolač ne upije preliv pa služite.
POSTANITE NAS NOVINAR…
Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.
Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.
pisite nam
feljton.rs@gmail.com
Pratite nas na društvenim mrežama
https://www.instagram.com/feljton.rs/
https://www.facebook.com/feljton.rs
(FELJTON.rs/informer)