G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / SRBIJA / JOŠ JEDAN „ZAKLJUČAN VIKEND“ Mere koje je juče doneo Krizni štab NISU KONAČNE! Ovako će biti u narednih 48 sati, a evo šta nas čeka posle

JOŠ JEDAN „ZAKLJUČAN VIKEND“ Mere koje je juče doneo Krizni štab NISU KONAČNE! Ovako će biti u narednih 48 sati, a evo šta nas čeka posle

  • Feljton.ra
  •  13.03.2021.
korona mere foto Facebook, Milan ilic, Shutterstock

Krizni štab usvojio je juče nove mere koje će važiti do petka do ponedeljka u 6 sati ujutru. Prema toj odluci, narednih 48 sati neće raditi ugostiteljski objekti i prodavnice osim prodavnica prehrambenih delatnosti, apoteka i benzinskih stanica. Ove mere, kako saznaje „Blic“ nisu i konačne, pa već od ponedeljka moguće je pooštravanje mera i radnim danima.

Šta nas čeka ovog vikenda?

U odnosu na „zaključani vikend“ koji smo već imali, jučerašnje mere donose dve novine. Prvo, zatvaranje počinje od ponoći u petak, a ne subote u podne. Drugo, i stariji osnovci prelaze na onlajn.

Ove, uslovno rečeno, blaže mere su predlog premijerke Ane Brnabić, a kompletan spisak glasi ovako:

Šta neće raditi:

  • Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, kafići, restorani i sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti)
  • Zatvaraju se kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti…
  • Zatvaraju se šalteri prodaje hrane u restoranima, kao i šalteri prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima

Šta će raditi:

  • Ograničenje se ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.
  • Mogu da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda
  • Mogu da rade samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat (odnosno kiosci i trafike)
  • Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji
  • Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva
  • Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu
  • Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Kakve su promene za đake?

Ove mere juče popodne usvojila je o Vlada, iz koje je saopšteno da će nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiti strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera tokom vikenda.

Isti režim još dve nedelje?

Medicinski deo Kriznog štaba međutim, zahtevao je mere koje će se odnositi na narednih 14 dana. Stav medicinara, koji su praktično od početka epidemije zastupnici strožijih mera, bio je da isti režim koji važi za vikend treba produžiti na dve nedelje.

Krizni štab sednica
Krizni štab sednica

Doktor Predrag Kon i ranije je pozivao na zatvaranje od sedam dana, da bi potom rekao da ni to nije dovoljno.

– Lično ne smatram da je to dovoljno. To je apsolutni minimum. To nije dovoljno da bi se videli dugoročni efekti, ali je bitno da saseče nagli porast zaraženih – rekao je epidemiolog.

Da li je ovo realan scenario?

Prema saznanjima “Blica“, pooštravanje mera i radnim danima je vrlo izgledno i zavisiće od trenutne situacije odnosno brojki obolelih.

Na jučerašnjoj sednici nije odlučeno da li bi već u ponedeljak mogla da biti doneta odluka koja će važiti na “duže staze” ili će se “zatvarati” po potrebi na manje dana.PROČITAJTE JOŠ:

U Srbiji je iznova zabeležen rast broja zaraženih, a ovo najbolje ilustruje činjenica da je poslednjih dana skoro trećina svih testiranih bila pozitivna na kovid-19. U sredu smo imali 4.590 novozaraženih, što je najveći broj pozitivno testiranih još od 18. decembra, kada smo bili u piku trećeg talasa korona virusa.

(feljton.rs/blic)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

78 − = 70

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)